JIŽNÍ KOREA
OBCHODNÍ JEDNÁNÍ S KOREJSKÝMI PARTNERY & SPOLEČENSKÉ ZVYKLOSTI V JIŽNÍ KOREJI (INT02)
Z programu...
- multikulturní rozdíly, historie, hodnoty,
- postavení jedince ve společnosti, individualismus x kolektivismus,
- vztahy společenské a rodinné,
- postavení mužů a žen, výchova dětí, zodpovědnost za vzdělání, finance v rodině,
- vztahy pracovní, nadřízený, podřízený, kariéra, hierarchie, mladá generace,
- společensko-pracovní zvyklosti, obchodní vizitky, oděv, dochvilnost, dárky, organizace kanceláří, porady,
- korejská angličtina,
- pracovní večeře a jejich neobvyklosti,
- gastronomická překvapení, kimchi, BBQ, etiketa stolování, jídelní hůlky a zásady jejich používání,
- taxi, karaoke, pijácké rituály, fenomén soju,
- o čem se nemluví, ale co je dobré/nutné vědět,
- solidnost, hygiena, bezpečnost, všude kolem vás a pro vás,
- kontroverzní témata a zvyklosti - konzumace malých živých chobotniček, psí maso,
- mini-slovníček důležitých pojmů a fenoménů, hanbok, hangul, chuseok, sollal.
Individuální nebo skupinová příprava. Vhodné pro manažery, obchodní a technické specialisty, externě spolupracující partnery.Určeno organizacím a firmám, jejichž pracovníci přicházejí do styku s jihokorejskou kulturou.
ŽIVOT A PRÁCE V KOREJSKÝCH FIRMÁCH (INT03)
Z programu...
- multikulturní rozdíly, postavení jedince ve společnosti, individualismus x kolektivismus,
- studium = celoživotní kontakty,
- vztahy společenské a rodinné, postavení mužů a žen, výchova dětí, zodpovědnost za vzdělání, finance v rodině,
- vztahy pracovní, nadřízený, podřízený, kariéra, hierarchie, mladá generace,
- role v pracovní hierarchii,
- společensko-pracovní zvyklosti, obchodní vizitky, oděv, dochvilnost, dárky, organizace kanceláří, porady,
- pracovní doba, dostupnost zaměstnance mimo pracovní dobu,
- firemní oděv a příslušnost k zaměstnavateli,
- korejská angličtina, firemní motto, slogany, nástěnky a tiskoviny,
- firemní akce, pracovní večeře a jejich neobvyklosti, jídelní hůlky a jejich správné používání,
- jak se vyhnout společenským přešlapům - gesta,
- stravování ve firmách, korejská strava, gastronomická překvapení, fenomény kimchi, soju, korejské BBQ,
- o čem se nemluví, ale co je dobré/nutné vědět,
- kontroverzní témata a témata k rozhovorům naprosto nevhodná,
- důvěru je nutno si získat,
- korejský zaměstnavatel = dlouhodobý vztah = dobrý zaměstnavatel,
- mini-slovníček důležitých pojmů a fenoménů.
Vhodné pro každého manažera, technika, specialistu, liniového pracovníka, team leadera, který zvažuje stát se pracovníkem korejské firmy. Tato individuální příprava je založena na více než 11 letech osobních zkušeností v manažerské pozici v korejské společnosti.
Vhodné pro každého manažera, technika, specialistu, liniového pracovníka, team leadera,
který zvažuje stát se pracovníkem korejské firmy.
Tato individuální příprava je založena na více než 11 letech osobních zkušeností v manažerské pozici v korejské společnosti.